Uw hoofdredacteur

Kan een bijzonder kunstje

Even over mij. Mijn naam is Robin Glendenning (1973) en ik kan lezen en schrijven in twee talen. Niet zomaar een beetje op middelbareschool-moedertaalniveau, maar professioneel.

Toen ik als kind half in Engeland en half in Nederland opgroeide, hadden we thuis geen televisie. Er werd gelezen en veel gediscussieerd. Over de actualiteit, geschiedenis, politiek, kunst en boeken.

Mijn Engelse vader was copywriter in de reclamewereld en mijn Nederlandse moeder zette voor hem de puntjes op de i omdat hij dyslectisch was. Spreekwoorden, uitdrukkingen en zegswijzen waren voor ons gezin een soort spelletje dat werd gespeeld zonder dat mijn zusje en ik het doorhadden.

Zij is schrijvende journaliste geworden en ik vertaler en copywriter.

Is erin gerold

Ik studeerde filosofie en werkte om mijn studie te bekostigen als telefonisch enquêteur bij een groot marktonderzoekbureau. Op kantoor wist een dame dat ik Engels ben en zij vroeg mij op een dag of ik een brief wilde vertalen. De dag erna een vragenlijst en al snel offertes en onderzoeksrapporten. Voor klanten als Shell, Philips en Heineken. Van de belzaal verhuisde ik naar kantoor en mijn carrière was geboren.

Rond 2000 ben ik voor mezelf begonnen en sindsdien vertaal en schrijf ik voor het bedrijfsleven allerhande commerciële teksten – direct ingehuurd door de klant, of via intermediairs zoals reclame- en communicatiebureaus. Het is een succesvolle stap geweest, want tot op de dag van vandaag is er volop behoefte aan goed, echt Engels.

En veelzijdig inzetbaar

Inmiddels kan ik bogen op ervaring in uiteenlopende industriële en dienstverlenende sectoren, televisie- en filmland, toerisme en de academische wereld: reclames, websites, copy that sells off the page, persberichten, nieuwsbrieven, jaarverslagen, management boeken, Duitse krimi’s, wetenschappelijke artikelen en filosofische verhandelingen.

Alles dat door EchtEngels wordt verzorgd passeert mijn bureau, hetzij als schrijver of vertaler, hetzij als redacteur. Heeft u een project waarmee ik u kan helpen? Bel dan voor een oriënterend gesprek en gratis advies 06 – 11 323 359, of stuur een e-mail naar robin@echtengels.nl.