Vertalen

Persberichten, websites, marketing materialen, instructies, productinformatie, jaarverslagen, wetenschappelijke publicaties, boeken, journalistiek – er wordt in Nederland heel veel in het Engels vertaald. Omdat men veel zaken doet met Engeland, maar ook omdat Nederland een erg international georiĆ«nteerde markt is; een grenzeloze omgeving met Engels als lingua franca.

Wij doen het op z’n Engels

Native, moedertaal Engels, daar staat EchtEngels voor garant. Wat ook de bedoeling van uw tekst is, uw vertaler is onzichtbaar. Dat wil zeggen, zij levert een vertaling die niet als zodanig is te herkennen. Het is alsof het om het origineel gaat.

Een goede vertaling begint bij een goed begrip van de brontaal. Maar al te vaak zien we uitdrukkingen verloren gaan, of letterlijk vertaald (wat de vertaler verraadt!). Dus wanneer u beschikt over een bloemrijk taalarsenaal vol gezegdes, spreekwoorden en spitsvondigheden, dan wordt dat allemaal herkend en keurig aan uw vertaling meegegeven. Wordt er eens iets gezegd dat echt niet te vertalen is? Dan beschikken deze taalspecialisten over de creativiteit om er iets heel anders van te maken dat toch de lading helemaal dekt.

In uw toon & stijl

Iedereen die iets begrijpt van schrijven, weet dat de toon en stijl van een stuk weliswaar een persoonlijke dimensie hebben, maar vooral ook een toon en stijl zijn die een bepaalde doelgroep bereikt. Als vertalers verdiepen wij ons dan ook in uw lezers. Wie zijn zij? Zijn ze oud of juist jong? Hoog opgeleid? Wat zoeken ze? Wat is voor hen belangrijk? Wij begrijpen het belang van dergelijke parameters maar al te goed. En allerbelangrijkst is dat wij de conventies en hoffelijkheden van de Engelsen kennen en daarin kunnen vertalen.

Ter afsluiting zie je onderaan een pagina als deze bijvoorbeeld vaak iets als: ‘Wil je meer weten?’ of ‘Heb je nog vragen? Ga naar…’ In het Engels zeg je die dingen niet op die manier. Wij wijken daarom af van uw toon en stijl wanneer die in het Engels ongepast zou zijn. Dus niet: ‘Have you got questions? Go to…’ maar, ‘If you would like further information, please visit…’

Voor meer informatie is de beller overigens het snelst: 06 – 11 323 359.