Tekst & redactie

Uw boodschap in echt Engels

Laten we met de deur in huis vallen: schrijven is fun.

Ik zal mijn werkhobby niet presenteren als een of andere wetenschap en u met moeilijke woorden om de oren slaan. Mijn beweegredenen zijn puur, simpel en egoïstisch: ik houd ervan om mijn teksten gedrukt te zien op glossy papier, of de website van een succesvol bedrijf, en om er ook nog eens goed geld voor te krijgen.

In essentie

Schrijven is heel praktisch werk met meestal een specifiek doel: mensen overtuigen. Om iets te kopen, doen of denken. Of om mensen te informeren, en dan hebben we het over de journalistieke en wetenschappelijke tak van sport. Uiteindelijk is altijd de opdracht dezelfde: doorbreek de wolligheid, distilleer de essentie uit de briefing en gebruik zo min mogelijk woorden om de boodschap duidelijk onder de aandacht te brengen. Van een doelgroep die vaak weinig tijd heeft en is omgeven door allerlei prikkels.

Zonder opvulsel

Anekdotes en grapjes kunnen handige instrumenten zijn, maar alleen om een expliciet punt te maken. Locuties, frases en uitdrukkingen mogen nooit voorkomen als doel op zich. Ik gebruik helemaal geen opvulsel om u het idee te geven dat u waar voor uw geld krijgt. Mijn streven is om al uw informatie uit mijn hoofd te krijgen en in dat van uw doelgroep. Zo snel mogelijk en via de kortst mogelijke route. Daar betaalt u voor.

Dus niet

“Onze zeer geavanceerde kwaliteitbewakingssystemen garanderen de hoogste standaarden voor al onze productieprocedures en materialen, en dat het eindproduct voldoet aan de jarenlange reputatie voor kwaliteit en duurzaamheid waar ons bedrijf om bekend staat.”

Maar

“Aan elk van onze producten wordt gewerkt totdat het perfect is. Als u het koopt, is het dat.”

Spreekt zoiets u aan?

Dan hebben we een match. Bel 06 – 11 323 359 of stuur een mailtje naar robin@echtengels.nl.